3 Amalan Wajib Untuk 10 Ramadhan

Assalamualaikum

3 Amalan Wajib Untuk 10 Hari Terakhir Ramadhan| Perkongsian ini aku ambil dari facebook sekadar renungan aku dan semua pembaca. Syukur kalau kita dapat melakukan 3 amalan ni di 10 hari terakhir ramadhan. 

3 Amalan Wajib Untuk 10 Hari Terakhir Ramadhan


1. Sedekah RM1.00 setiap malam, kalau jatuh pada malam lailatur qadar, bermakna seolah-olah kita telah bersedekah setiap hari selama 84 tahun!

2. Solat sunat 2 rakaat setiap malam, kalau jatuh pada malam lailatur qadar, bermakna seolah-olah kita telah solat setiap hari selama 84 tahun!

3. Baca Surah Al-Ikhlas 3 kali sebelum tidur, kalau jatuh pada malam lailatur qadar, bermana seolah-olah kita telah membaca seluruh Al-Quran setiap hari selama 84 tahun!

Masih belum terlambat lagi untuk kita sama-sama merebut ganjaran pahala yang berlipat ganda di bulan Ramadhan yang penuh barakah ini. 

Sama-sama kita amin kan doa di bawah ini ya.

“Ya Allah, temukanlah kami dengan malam Lailatur Qadar. Malam yang lebih baik dari 1000 bulan. Kejutkanlah juga kami untuk bangun bertahajud dan meminta ampun hanya kepadaMu Ya Allah.”

Jom mulakan sekarang!! 

Nota : Tolong sebarkan info ni pada yang lain juga ye. Lia percaya mereka yang sebarkan pasti mendapat ganjaran pahala dari Allah swt. Aminn.

Moga kita sentiasa diberikan kesihatan untuk melakukan kebaikkan di dunia ini. 


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

2 CommentsPost a Comment