CARA MENGUNDANG REZEKI ALLAH

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Insyallah ramadhan akan melabuhkan tirainya sehari sahaja lagi.Berkongsi satu ilmuan yang di copy paste dari facebook.Untuk pengetahuan dan renungan bersama iaitu cara mengundang rezeki dari Allah swt.


- Ada yang mengetuk pintu langit dengan cara setiap pagi memberi 40 nasi bungkus untuk orang miskin. Rutin dia lakukan.

- Ada yang mengundang rezeki dengan cara mencium tangan ibunya lalu minta didoakan.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap minggu dia mendatangi anak-anak yatim, mengusap kepala mereka, membelikan sesuatu untuk keperluan mereka sebagaimana diajarkan Nabi SAW.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap pagi keluar ke tempat kerja dia rutin bersedekah kepada siapa saja.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap malam jumaat dia membahagi makanan kepada orang² yang tidur di jalanan. Doanya tembus ke langit!

- Ada yang mengundang rezeki, setiap kali setelah solat subuh dia tidak tidur. Dia beristighfar 100 kali dan bertadarrus Al-quran hingga terbit fajar, lalu menatap langit langsung dan mengangkat tangan. Doanya tembus langsung kepada Tuhannya.

- Ada yang mengundang rezeki, setiap Jumaat profit hasil jualannya 100% disedekahkan.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap bulan 20% dari total pendapatannya disedekahkan. Dia yakin Tuhan-nya MAHA KAYA.

- Ada yang mengundang rezeki, seminggu sekali tengah malam didatangi rumah orang miskin. Dia angkat/pikul sendiri makanan untuk mereka.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap Jumaat dia tidak mahu dibayar upah untuk khidmatnya yang diberikan ke orang lain. Tiap titik keringatnya penuh pahala.

- Ada yang mengundang rezeki dengan memperbaiki jadual solat 5 waktunya berjamaah di masjid dan Allah pun memudahkan segala urusannya.

- Ada yang mengundang rezeki, tiap pagi dia solat dhuha & berdoa, ketika orang lain sudah sibuk dia memilih menghadap langsung ke Penciptanya.

- Ada yang mengundang rezeki tiap 1/4 malam bangun solat tahajud berbisik pada bumi dan terdengar di langit. Allah redha, hidupnya pun berkat.

- Ada yg mengundang rezeki dengan cara menanam pkok agar semua makhluk bumi boleh menikmati oksigen.

Rezekimu bukan dari bossmu atau pelangganmu.
Tapi dari Allah swt.

Jemputlah rezeki datang dengan cara-cara yang Allah Redhai.

C&P

Insyallah

6 Comments 1. semoga kita semua dimurahkan rezeki..aaaminn

  ReplyDelete
 2. Setuju dengan semua di atas.
  Walau adakalanya risau, dah banyak nih duit kurang....... mcm mana nak cut bagi kat situ, kat sinun...tapi percayalah..rezeki milikNYA..kita hanya usaha dan gunakan sebaiknya....

  Semoga lebihhhh murahhhhhhhhh rezeki. AMIN

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul tu nona,kadang2 bila kita rasa susah,ada sebenarnya kesenangan dalam kesusahan kita tu,insyallah..teruskan berdoa

   Delete
 3. Pesanan yang terbaik.... terima kasih..

  ReplyDelete

Post a Comment