Nak Cantik Jangan Abaikan Pengambilan Protein Setiap Hari

 Nak Cantik Jangan Abaikan Pengambilan Protein Setiap Hari | Bukan sahaja untuk cantik, malah pemgambilan protein adalah untuk kesihatan kita juga.

Nak Cantik Jangan Abaikan Pengambilan Protein Setiap HariBanyak sumber makanan yang menghasilkan protein yang boleh kita ambil setiap hari.Cuma kita perlu tahu kandungan protein yang sesuai untuk kita ambil setiap hari.

Bagi mereka yang berdiet pastinya mereka akan mengira setiap jumlah protein yang diambil kan>Protein banyak memainkan peranan penting terhadap tubuh badan kita.Bermula dari penghasilan sel kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku.Tubuh kita memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum.


Pengambilan protein yang cukup dalam badan dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak.Proetin berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tinggi.

Kebanyakkan protein dalam diet berasal daripada produk yang berasaskan haiwan seperti daging, ikan, ayam, telur dan juga susu dan terdapat juga berasaskan tumbuhan seperti kekacang.Menyedari kepentingan protien dalam diet ramai juga diantara kita yang mengambil makanan tambahan bagi mencukupkan pengambilan protein seharian.

Melalui satu kakian fitnessrxwomen, mereka mempercayai bahawa pengambilan protein oleh kaum wanita sangat signifiken bukan sahaja dengan kesihatan malahan kecantikkan.Berikut adalah 10  sebab kenapa pengambilan protein penting untuk badan bagi wanita yang mementingkan kesihatan dan kecantikkan


10 SEBAB KENAPA PENGAMBILAN PROTEIN PENTING UNTUK BADAN


1. Membantu mengekalkan berat badan Ideal

Melebihkan protein di dalam diet serta mengurangkan pengambilan karbohidrat membantu mengurangkan tisu lemak dalam tubuh.Amalan secara berterusan mampu mengekalkan berat badan ideal.

2.Membantu mengawal rasa lapar

Mengambil sajian tinggi protein seawal pagi seperti greek yogurt bersama buah-buahan segar akan mengaktifkan hormon untuk bertindak balas menyekat rasa lapar sepanjang hari.

3. Membuat anda rasa kenyang

Pengambilan makanan berprotein tinggi membantu mengawal selera dan memberi rasa kenyang yang lebih lama berbanding karbohidrat dan lemak.

4.Protein membantu membakar lebih banyak kalori.

Berbanding diet tinggi karbohidrat, diet tinggi protein mencetuskan proses themogenesis yang lebih tinggi.Thermogenesis adalah proses dimana tubuh meningkatkan pengeluaran tenaga dan lebih protein akan memberi isyarat kepada tubuh untuk membakar lebih banyak kalori sebelum, semasa dan selepas makan.

5.Protein penting untuk penjagaan tulang.

Jumlah protein dalam diet harian boleh memberi kesan kepada tahap kalsium dalam badan.Diet rendah protein memberi kesan kepada sistem pencernaan untuk menyerap kalsium dan secara tidak langsung keperluan kalsium badan akan diperolehi dari sistem rangka badan.Apabila ini berlakum individu akan mengalami kehilangan kepadatan tulang.

6. Membantu melawan penuaan

Melalui proses penuaan seseorang akan kehilangan jisim otot dan untuk memastikan proses penuaan tidak mengganggu pertumbuhan otot makan pengambilan protein disamping senaman yang teratur amat penting.

7.Melindungi anda dari stress

Stress bukan sahaja memberi tekanan kepada mental malah turut membuatkan segala sistem dalaman menjadi tidak menentu serta mampu merencatkan hormon.Pengambilan lebih protein dari yang disarankan adalah bagus kerana ia mampu mengembalikan dan memulihkan sistem tubuh badan.

8. Bagus Untuk kulit

Kulit merupakan anggota badan yang paling terdedah kepada sinaran matahari serta sinaran uv yang boleh merosakkan kulit.Pengambilan diet yang tinggi dengan asid amino serta penggunaan pelindung matahari yang bagus mampu melindungi serta mengurangkan kesan uv.Protein juga penting untuk proses regenerasi sel kulit agar ianya sentiasa terlihat mulus, tegang dan awer muda.

9.Bagus untuk rambut

Rambut adalah mahkota seorang wanita.Jika inginkan rambut yang lebat serta sihat maka perlulah mengambil protein yang secukupnya.DIyakini dengan pengambilan protein, masalah keguguran serta pertumbuhan rambut yang terencat dapat diatasi.

10.Makan tanpa rasa bersalah kerana ianya sedap

Ramai yang merasakan untuk memiliki tubuh yang cantik perlu mengambil sayur-sayuran dengan jumlah yang banyak dan mengurangkan pengambilan protein serta karbohidrat.Namun begitu, pengambilan protein yang cukup melalui diet seimbang amat penting bagi tubuh badan kerana pertumbuhan otot, tulang sehinggalah ke rambut amat memerlukan asid amino.

Nak cantik dan sihat boleh la amalkan dari sekarang kan.Kalau takde masa nak mencari makanan yang cukup proteinnya boleh la ambil Energizing Soy Protein atau ESP dari Shaklee.

Apa istimewanya ESP Shaklee ni?


ESP Shaklee ni diiktiraf oleh seluruh dunia kerana memiliki kajian klinikal yang sangat ekstensif dan Komprehensif serta mempunyai kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan.

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi " Bukan-GMo"(Non genetically modified organism) yang mana ia diproses pada kadar sangat rendah.ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan GMO berkualiti tinggi.


Setiap 1 tong ESP (850g) dihasilkan dari 30kg kacang soya.Banyakkan?
 


Untuk pertanyaan atau order  boleh roger umi ek

0112790866


Post a Comment