Selamat Menyambut Hari Bapa

 Selamat Menyambut Hari Bapa untuk tahun 2022.Hargailah bapa selagi mereka masih ada.Merekalah yang paling banyak berjasa dalam kehidupan kita walaupun kita tak nampak mereka menjaga kita seperti seorang ibu.

Selamat Menyambut Hari Bapa


Seorang bapa mungkin tidak terlihat seperti seorang ibu.Walaupun mereka seorang yang tegas tetapi merekalah juga orang yang sentiasa nak berikan yang terbaik untuk keluarganya.

SENARAI UCAPAN UNTUK HARI BAPA

Pada setiap titik peluhmu

Pada setiap nafasmu

Penuh dengan pengorbanan dan kasih sayang

Selamat hari bapa 2020

 

Terima Kasih AYAH. Kau tetap gagah melawan ombak kepayahan dan perjuangan hidup demi kebahagiaan keluargamu. Kau tetap terus berusaha untuk isteri dan anak-anakmu.

 

Ayah, Tiada ucapan melainkan titipan doa buat ayah. Ayah pergi membawa separuh dari jiwa kami, kami semua rindu belaian dari seorang ayah. Selamat hari bapa buat ayah. Moga di sana nanti kerinduan ini akan temu penamatnya. Al fatihah untuk ayah dan semua yang telah pergi.

Selamat Hari Bapa. Kepada ayah tersayang yang telah terlebih dahulu pergi, tersenyumlah dikau di syurga. Ayah, kehadiranmu terasa begitu singkat di hidupku. Sesungguhnya tuhan memiliki rencana yang lebih indah untukmu. Al fatihah untuk ayah dan semua yang telah pergi.

Belajarlah dari Luqman, seorang bapa yang diabadikan namanya dalam Al-Quran dalam memberi nasihat dan tunjuk ajar kepada anak-anak untuk menelusuiri liku-luku kehidupan. Kasihnya Ibu membawa ke syurga dan kasihnya ayah sepanjang masa.

 

Buat Ayah, walau dimana sekalipun kau disaat ini. Semoga tuhan selalu memberkati, menjaga dan mencintaimu.

Selamat Menyambut Hari Bapa

Semoga bermanfaat


1 CommentsPost a Comment